CoalaWeb Traffic

Ma26
Tegnap40
Ezen a héten26
Ebben a hónapban1326
Összes171649

IP címe: 44.197.231.211 Látogató Infói: Unknown - Unknown 2024. április 22. (hétfő) 10:18

Ki van Jelen

Vendég : 2 vendég jelen Tagok : Nincsenek tagok jelen
Szerző CoalaWeb

Bejelentkező űrlap

Fotózás: megörökíteni egy pillanatot a mozgó világból. Mindig is szerettem volna komolyan foglalkozni a fotózással, és pár évvel ezelőtt végre megadatott a lehetőség, hogy a jó kis kompakt gépemet egy komolyabb, tükörreflexes gépre cseréljem. Már az első képek elkészítésekor is elájultam a két gép közti különbség láttán. Na innen kezdődött a szerelem :) Ahogy telt-múlt az idő, egyre több mindent sikerült felfedeznem a gépemmel kapcsolatban. Elkezdtem könyveket olvasni a témáról, amiket tudok ajánlani bárkinek:

-Scott Kelby: A digitális fotós könyv sorozata (nekem az első 3 kötet van meg, a negyediket még nem vettem meg)

-Scott Kelby: Photoshop digitális fotósoknak

-Joe McNally: a Nagy Villanás

-Joe McNally: Kapd el a pillanatot

Mindegyik könyv hasznos, gyakorlati tanácsokat ad. A könyveket olvasgatva hamar rájön az ember, hogy egy-egy jó képhez nem csak a fényképező gép és a kezelője, hanem egy-két ügyes kiegészítő is és elég gyakran egy segítő társ is szükséges. Elkezdtem én is beszerezni mindenféle hasznos dolgot (állvány(ok), derítőlap, soft-box és még sorolhatnám). A kezdetben egy gépből és két kit objektívből álló szett pár év alatt több táskát megtöltő komoly felszereléssé duzzadt. Témák tekintetében bepróbálkoztam mindennel, kezdve a portrézástól a tájkép fotózáson át a termékfotózásig kipróbáltam magam. A tapolcafői Kertbarát kör által kiírt Forrás Tanösvény fotópályázatára beadott képeimből az egyikkel sikerült a fotópályázatot megnyerni, míg egy másik képem közönségdíjas lett. Ez volt számomra az első elismerés, ahol úgy éreztem, van értelme csinálni.

Jelenleg a várost, ahol élek fotózom, és mikor máskor, mint éjszaka. Erről készül egy sorozat, amit a galériában, illetve a Facebookon is közzé teszek.

Korábbi képeimből is fogok feltenni a galériába. Jó böngészést! :)

nike dunk high black leather chair for sale | Nike Releases, Launch Links & Raffles
Share